|
Bakalie, orzechy, wiórki - Wybrany produkt w sklepach |
|
|
Wyświetlanie od 1 do 1 (z 1 pozycji) |
Strona 1 |
Opis: Jagody Goij Sklep: Sklep ARTEMIDA Jagody tybetańskie regulują oddech, zwiększają
wydolność organizmu dodają energii witalnej oraz zwiększają zdolność do
większego wysiłku fizycznego. Jest to kompletne źródło biała, witamin oraz
mikroelementów w tym żelaza, które z jagód goji w doskonały sposób wchłaniają
się do organizmu. Spożywanie jagód goji pozwala zwalczać negatywne skutki
wolnych rodników, hamować ich niszczycielskie działanie w komórkach, dzięki
licznie występujących przeciwutleniaczach. Antyoksydanty zawarte w jagodach
goji pozwalają zachować zdrowie i urodę na długie lata, hamują procesy mutacji
komórek, opóźniają starzenie się organizmu i zmniejszają ryzyko wystąpienia
groźnych nowotworów i chorób układu krążenia. W goji znajdują się
niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, takie jak kwas linolowy, który jest
pomocny w odchudzaniu oraz kwas Omega 6. Goji kontrolują zawartość tłuszczu w
organizmie. Zaleca się zjadać maksymalnie ok. 70 szt. Dziennie (należy zacząć
od 30 szt. stopniowo zwiększać ich ilość), dzieci poniżej 10 lat powinny
spożywać połowę ilości. Najważniejsze jest regularne dostarczanie organizmowi
cennych mikroelementów i witamin. Jagody goji najbardziej smakują dzieciom jako
suszone jagody i powinny zastępować inne słodycze. Jagody goji mogą
zastępować rodzynki. Możemy je dodawać do musli na śniadanie, do wypieków oraz
deserów. Wcześniej trzeba je tylko namoczyć w wodzie. Można je dodawać do
jogurtu oraz owsianki, a także wody
mineralnej która pobiera cenne składniki zawarte w jagodach. Można je żuć jako
pyszną przekąskę, dodawać do przełamania smaku duszonych potraw czy zup. Owoce
można również przyrządzić z kaszą ryżową lub jaglaną, lub dodawać do ciast.
Pyszne są też naleśniki z dodatkiem jagód goji. Dodane do zielonej herbaty
wzmacniają jej właściwości zdrowotne, a herbata wzmaga działanie jagód goji.
Waga: 30 g. |
Do tego produktu nie napisano jeszcze opinii
|
|