Kategorie więcej
Producenci
Cennik

HTML   CSV

Info

rankingSklepy internetowe - Ranking!

rankingNajlepsze produkty - Ranking!

cenyDołącz do nas i reklamuj produkty! 

Nie masz sklepu, załóż go w 2 minuty i testuj za darmo!

Zobacz również

Herbata

- Wybrany produkt w sklepach

INTRYGA - YERBA MATE & ROOIBOS (50g)



Następne zdjęcie
Znaleziono w 1 sklepie w cenie od 5.99zł do 5.99zł

O tym produkcie napisano 0 opinii

ŚREDNIA OCENA0 Napisz opinię
Jakość0
Cena0
Wygląd0
Kliknij, aby kupić ten produkt w najniższej oferowanej cenie


Sortuj produkty :
Widok listy :



INTRYGA - YERBA MATE & ROOIBOS (50g)

INTRYGA - YERBA MATE & ROOIBOS (50g)

YERBA MATE & ROOIBOS INTRYGA WAGA: 50 g Skład: - yerba mate, - rooibos, - nagietek, - bławatek, - róża pączki, - aromat. Ceremonia parzenia W Ameryce Południowej yerba jest nie tylko ...

Cena: 5.99zł

Przejdź do sklepu

Produkt dostępny

sklep

Firma Usługowa SPEDO Wojciech Mellr

Ilość opinii: 1
Średnia ocena: 4
Wyświetlanie od 1 do 1 (z 1 pozycji) Strona  1 

Opis: INTRYGA - YERBA MATE & ROOIBOS (50g)
Sklep: Firma Usługowa SPEDO Wojciech Mellr

YERBA MATE & ROOIBOS INTRYGA



WAGA: 50 g




Skład:

- yerba mate,
- rooibos,
- nagietek,
- bławatek,
- róża pączki,
- aromat.

Ceremonia parzenia W Ameryce Południowej yerba jest nie tylko napojem, ale też przedmiotem kultu, a jej przygotowywanie i picie jest rytuałem. Do poprawnego zaparzenia yerby potrzebna jest: Mate (inna nazwa: calabasa) - specjalne naczynie do zaparzania yerba mate, najczęściej wykonane jest z odmiany dyni (tykwy). Mate może być też zrobione z drewna lub rogu wołu (wtedy naczynie nazywamy guampą). Oczywiście jeśli nie mamy mate możemy przygotować yerbę w kubku lub termosie.
Bombilla- rurka, przez którą pije się napar. Kiedyś rurki wykonywano z bambusu, ale obecnie używa się metalowych rurek z sitkiem, które są łatwiejsze w czyszczeniu i się nie zatykają. Aby właściwie przyrządzić yerbę najpierw należy włożyć do mate bombillę, następnie napełnić do połowy liśćmi. Następnie należy zatkać otwór odwrócić mate do góry nogami i lekko potrząsnąć (umożliwia to większym liściom pozostanie na wierzchu).
Potem zalewamy liście wodą o temperaturze nie większej niż 70 stopni i parzymy 10-15 minut. Zaparzony napar pijemy przez bombillę niewielkimi łykami. Liście mogą być parzone wielokrotnie. Napar ma zielono brązowy kolor i cierpki, ale zarazem bardzo aromatyczny smak. Yerbę można przechowywać około 3 lat.

Dane techniczne

Do tego produktu nie napisano jeszcze opinii