Zielona kawa to surowe, niepoddane procesowi palenia, ziarna kawowca. W ziarnach tych nie zaszedł jeszcze proces pirolizy, czyli rozkład węglowodanów oraz tłuszczy, dlatego tez nie posiadają one takiego smaku i aromatu jak kawa czarna. Jednak zawartość kofeiny nie zmienia się. Ziarna kawy mają barwę jasnozieloną, stąd też nazwa produktu.Niepalona, zielona kawa w smaku jest dużo łagodniejsza, bardziej kwaskowata i prawie całkowicie pozbawiony goryczki.Odmiana ta zawiera dużą zawartość kwasu chlorogenowego (CGA) Sposób użycia: Do filiżanki należy wsypać 10g (trzy łyżeczki) zmielonej kawy zielonej. Zalać gorącą wodą (najlepiej o temp. 90°C). Po 5 minutach napar jest gotowy do spożycia.Smak naparu przypomina troszkę smak parzonej zielonej herbaty, lekko cierpki.Składniki: 100% kawy zielonej mielonejKraj pochodzenia: Brazylia