Meksykańska
kawa jest znana ze swojej łagodnej kwaskowości i doskonałej
równowagi smaku, ma lekką konsystencję i delikatny posmak
orzechowo - czekoladowy. Kawa z rejonu Monte Grande jest produkowana
przez małych plantatorów meksykańskich, którzy prowadzą
tradycyjne, ekologiczne uprawy, do jej pielęgnacji używa się
jedynie naturalnych nawozów i nie stosuje się żadnych sztucznych
pestycydów, ani środków owadobójczych.
Meksyk jest obecnie
dumnym producentem niemal pięciu milionów worków kawy rocznie.
Meksykańska kawa jest powszechnie znana ze względu na swój
nieskomplikowany smak – to wspaniała kawa poranna. Doskonale się
nadaje do mieszanek z mocnymi kawami o pełnej konsystencji, łagodząc
ich intensywny smak. Kiedy będziecie w Meksyku – niezależnie od
klimatu, w jakim się znajdziecie – zostaniecie ugoszczeni kawą
serwowaną w najlepszy sposób. Smak tej kawy może zmienić wasze
wyobrażenie o najlepszej kawie.