Kategorie więcej
Producenci
Cennik

HTML   CSV

Info

rankingSklepy internetowe - Ranking!

rankingNajlepsze produkty - Ranking!

cenyDołącz do nas i reklamuj produkty! 

Nie masz sklepu, załóż go w 2 minuty i testuj za darmo!

Zobacz również

Kawa

- Wybrany produkt w sklepach

KAWA MARCOLI CAFE - ANGOLI DEI SENSI



Następne zdjęcie
Znaleziono w 1 sklepie w cenie od 15.90zł do 15.90zł

O tym produkcie napisano 0 opinii

ŚREDNIA OCENA0 Napisz opinię
Jakość0
Cena0
Wygląd0
Kliknij, aby kupić ten produkt w najniższej oferowanej cenie


Sortuj produkty :
Widok listy :



KAWA MARCOLI CAFE - ANGOLI DEI SENSI

KAWA MARCOLI CAFE - ANGOLI DEI SENSI

MARCOLI CAFE ANGOLI DEI SENSI Kawa Marcoli Cafe Angoli dei Sensi to doskonale skomponowana mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki (40 ...

Cena: 15.90zł

Przejdź do sklepu

Produkt dostępny

sklep

Firma Usługowa SPEDO Wojciech Mellr

Ilość opinii: 1
Średnia ocena: 4
Wyświetlanie od 1 do 1 (z 1 pozycji) Strona  1 

Opis: KAWA MARCOLI CAFE - ANGOLI DEI SENSI
Sklep: Firma Usługowa SPEDO Wojciech Mellr

MARCOLI CAFE ANGOLI DEI SENSI Kawa Marcoli Cafe Angoli dei Sensi to doskonale skomponowana mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren Arabiki (40 %) pochodzących z Ameryki oraz najlepszych robust (60 %) pochodzących z azjatyckich upraw. Ta starannie palona kawa pozwala na przygotowanie wyśmienitego włoskiego espresso o lekko czekoladowym posmaku. To kawa o wyjątkowym, bogatym smaku i trwałej, gęstej piance – cremie. Idealnie nadaje się na espresso lub jako baza pod cappuccino oraz Latte Macchiato. Polecana konsumentom lubiącym zdecydowane espresso. Z kawą Angoli dei Sensi każda filiżanka to uczta dla podniebienia.
Skład: 40 % arabika, 60 % robusta
Zawartość kofeiny: średnia
Opakowania: 250 g i 1000 g
  
CIEKAWE PRZEPISY NA KAWY
Kawa Amaretto
Składniki:
- 40 ml amaretto
- 150 ml gorącej, mocnej kawy
- bita śmietana

Amaretto wlać do szklanki, dolać kawy, podawać przybrane bitą śmietaną.
  Kawa cynamonowa
Do parzenia kawy dodajemy cynamon (płaskie pół łyżeczki na dwie filiżanki w przypadku używania ekspresu ciśnieniowego. Kawa ma wspaniały zapach i smak cynamonu. Można ją podać z bitą śmietaną lub jako latte czyli do szklanego naczynia wlać ciepłe mleko (1/2 objętości), następnie delikatnie wlać kawę, aby utworzyły się dwie warstwy. Na wierzch położyć piankę z mleka.

Kawa z imbirem
Składniki:
- 2 filiżanki kawy
- 2 łyżeczki miodu
- 3 szczypty
imbiru
- mleko lub bita śmietana

Miód utrzeć z imbirem i zalać kawą. Podawać z bitą śmietaną lub ubitym mlekiem.

Kawa mrożona
Składniki:
- 2 jaja
- 2 żółtka
- 15 dag cukru
- 1/2 l mleka
-
wanilia
- 1 łyżka kawy

Sporządzić masę mleczno - jajeczną, jak do lodów. Przed zamrożeniem połączyć z mocnym naparem kawy. Zamrozić, ubijać mikserem kilkanaście sekund i znowu zamrozić. Masa powinna być półpłynna. Podawać w szklankach lub filiżankach, napełniając do 3/4 wysokości. Przybrać bitą śmietaną.

Kawa z kardamonem
Kardamon rozbijamy w moździerzu - dokładnie, jak najdrobniej. Uzyskany w ten sposób proszek wsypujemy do sitka z kawą w przypadku parzenia kawy w ekspresie ciśnieniowym, lub bezpośrednio do filiżanki - jeśli robimy typową, zalewaną polską wersję kawy. Kardamon dodaje kawie wyjątkowego aromatu.
(Warto również szczyptę lub dwie tej przyprawy wsypać do pojemnika ze zmieloną kawą. Przejmuje ona wtedy niesamowity aromat kardamonu. UWAGA: dodana zbyt duża ilość tej przyprawy może popsuć smak!).


Cafe á la Pompadur (6 filiżanek)
Składniki:
- 10 dag gorzkiej czekolady
- 1/8 l bitej śmietany
- 1 l mocnej, gorącej kawy
- cynamon
-
gałka muszkatołowa
Czekoladę rozpuścić na parze, wymieszać ze śmietaną. Mieszaninę rozdzielić do filiżanek, zalać gorącą kawą. Posyp cynamonem i szczyptą utartej gałki.
        

Dane techniczne

Do tego produktu nie napisano jeszcze opinii