|
Kawa - Wybrany produkt w sklepach |
|
|
| KAWA MARCOLI CAFE - ANGOLI DEI SENSI
MARCOLI
CAFE ANGOLI DEI SENSI
Kawa
Marcoli Cafe Angoli dei Sensi to
doskonale skomponowana mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren
Arabiki (40 ... | Cena: 15.90zł Przejdź do sklepu
Produkt dostępny |
|
| |
Wyświetlanie od 1 do 1 (z 1 pozycji) |
Strona 1 |
Opis: KAWA MARCOLI CAFE - ANGOLI DEI SENSI Sklep: Firma Usługowa SPEDO Wojciech Mellr
MARCOLI
CAFE ANGOLI DEI SENSI
Kawa
Marcoli Cafe Angoli dei Sensi to
doskonale skomponowana mieszanka starannie wyselekcjonowanych ziaren
Arabiki (40 %) pochodzących z Ameryki oraz najlepszych robust (60 %)
pochodzących z azjatyckich upraw. Ta starannie palona kawa pozwala
na przygotowanie wyśmienitego włoskiego espresso o lekko
czekoladowym posmaku. To kawa o wyjątkowym, bogatym smaku i trwałej,
gęstej piance – cremie. Idealnie nadaje się na espresso lub jako
baza pod cappuccino oraz Latte Macchiato. Polecana konsumentom
lubiącym zdecydowane espresso. Z kawą Angoli dei Sensi każda
filiżanka to uczta dla podniebienia.
Skład:
40 % arabika, 60 % robusta
Zawartość
kofeiny: średnia
Opakowania:
250 g i 1000 g
CIEKAWE
PRZEPISY NA KAWY
Kawa
Amaretto
Składniki:
-
40 ml amaretto
- 150 ml gorącej, mocnej kawy
- bita
śmietana
Amaretto wlać do szklanki,
dolać kawy, podawać przybrane bitą śmietaną.
Kawa
cynamonowa
Do
parzenia kawy dodajemy cynamon
(płaskie pół łyżeczki na dwie filiżanki w przypadku używania
ekspresu ciśnieniowego. Kawa ma wspaniały zapach i smak cynamonu.
Można ją podać z bitą śmietaną lub jako latte czyli do
szklanego naczynia wlać ciepłe mleko (1/2 objętości), następnie
delikatnie wlać kawę, aby utworzyły się dwie warstwy. Na wierzch
położyć piankę z mleka.
Kawa
z imbirem
Składniki:
-
2 filiżanki kawy
- 2 łyżeczki miodu
- 3 szczypty imbiru
-
mleko lub bita śmietana
Miód utrzeć z imbirem i
zalać kawą. Podawać z bitą śmietaną lub ubitym mlekiem.
Kawa
mrożona
Składniki:
-
2 jaja
- 2 żółtka
- 15 dag cukru
- 1/2 l mleka
-
wanilia
-
1 łyżka kawy
Sporządzić masę mleczno
- jajeczną, jak do lodów. Przed zamrożeniem połączyć z mocnym
naparem kawy. Zamrozić, ubijać mikserem kilkanaście sekund i znowu
zamrozić. Masa powinna być półpłynna. Podawać w szklankach lub
filiżankach, napełniając do 3/4 wysokości. Przybrać bitą
śmietaną.
Kawa
z kardamonem
Kardamon
rozbijamy w moździerzu - dokładnie, jak najdrobniej. Uzyskany w ten
sposób proszek wsypujemy do sitka z kawą w przypadku parzenia kawy
w ekspresie ciśnieniowym, lub bezpośrednio do filiżanki - jeśli
robimy typową, zalewaną polską wersję kawy. Kardamon dodaje kawie
wyjątkowego aromatu.
(Warto również szczyptę lub dwie tej
przyprawy wsypać do pojemnika ze zmieloną kawą. Przejmuje ona
wtedy niesamowity aromat kardamonu. UWAGA: dodana zbyt duża ilość
tej przyprawy może popsuć smak!).
Cafe
á la Pompadur (6 filiżanek)
Składniki:
-
10 dag gorzkiej czekolady
- 1/8 l bitej śmietany
- 1 l
mocnej, gorącej kawy
- cynamon
- gałka
muszkatołowa
Czekoladę rozpuścić na
parze, wymieszać ze śmietaną. Mieszaninę rozdzielić do
filiżanek, zalać gorącą kawą. Posyp cynamonem i szczyptą
utartej gałki.
|
Do tego produktu nie napisano jeszcze opinii
|
|