Opis: KAWA MARCOLI CAFE - CREMA RICCA Sklep: Firma Usługowa SPEDO Wojciech Mellr MARCOLI
CAFE CREMA RICCA
Kawa
Marcoli Cafe Crema Ricca to
bardzo cielista, średnio palona, dobrze zbalansowana mieszanka 80 %
Arabiki z Ameryki Środkowej i Południowej oraz 20 % Robusty z Azji.
Crema Ricca charakteryzuje się łagodnym posmakiem, doskonałą
gęstą cremą na espresso długo utrzymującą się na powierzchni.
Doskonale nadaje się do parzenia w ekspresach ciśnieniowych, daje
bowiem bogaty i delikatny smak o karmelowej nucie. Zachęcamy Państwa
do spróbowania tego wspaniałego produktu - nadaje się on wprost
idealnie do picia w biurze, restauracji, czy w domowym zaciszu o
każdej porze dnia lub nocy!
Skład:
80 % arabika, 20 % robusta
Zawartość
kofeiny:
niska
Opakowania:
250 g i 1000 g
Kawa
po cesarsku
Składniki:
-
1 żółtko
- 1 łyżka miodu
- 2 łyżki koniaku
- 2
łyżki słodkiej śmietanki
Wszystko zmiksować i zalać
mocną, gorącą kawą.
Irish
Coffee
Składniki:
- 1 łyżka cukru
- 4 łyżki whisky
- 2 łyżki bitej
śmietany
Cukier przesmażyć -
zrobić karmel, zalać whisky, wymieszać, przelać do filiżanki,
zalać gorącą, mocną kawą, wymieszać i przykryć bitą śmietaną.
Kawa
amarello
Składniki:
- mleko
- 75g likieru morelowego
- bita śmietana
Mleko zagotować ze 1/4 l
kremówki, odstawić z ognia, dodać
kawę
i
mieszać, dopóki się nie rozpuści. Dodać 75g likieru morelowego,
posypać niewielką ilością kawy rozpuszczalnej. Amarello to po
włosku nazwa moreli, stąd nazwa napoju.
Kawa
przypalanka
Składniki:
-
cukier
- wódka
- bita śmietana
Kawę
zaparzyć. Cukier podgrzać na małym ogniu do rozpuszczenia, dodać
wódkę - na przykład "Barack Palinka", uzupełnić kawą
i podawać z bitą śmietaną.
Kawa
curacao
Składniki:
- mleko
- czekolada
- 100 g likieru
pomarańczowego/curacao
- bita śmietana
Mleko zagotować z
rozdrobnioną czekoladą, od czasu do czasu i mieszając. Kawę
zaparzyć i podgrzać z 100 g likieru pomarańczowego/curacao nie
doprowadzając do wrzenia. 1/8 l kremówki ubić. Kawę
rozlać do 4 filiżanek, udekorować bitą śmietaną, posypać tartą
czekoladą i natychmiast podawać.
|