Opis: KAWA MARCOLI CAFE - ESPRESSO AL GIORNO Sklep: Firma Usługowa SPEDO Wojciech Mellr MARCOLI
CAFE ESPRESSO AL GIORNO
Kawa
Marcoli
Cafe Espresso al Giorno
to średnio palona mieszanka najlepszych ziaren pochodzących z
gatunku Arabika (50 %) z Ameryki Centralnej i Południowej oraz
Robusty (50%) z Azji, których starannydobór
gwarantuje najwykwintniejszy
aromat
oraz intensywny,
jedwabisty
smak
aromatycznego, prawdziwegowłoskiegoespresso,
lub kawowych napojów mlecznych, takich jak kremowe Cappucino, czy
pyszne Latte Macchiato. Ma wykwintny, lekko orzechowy i wyrazisty
smak. Szczególnie polecana konsumentom lubiącym zdecydowany smak
espresso i doceniającym piękną piankę, długo utrzymującą się
na powierzchni napoju. Smakuje wyjątkowo o każdej porze dnia.
Skład:
50 % arabika, 50 % robusta
Zawartość
kofeiny: średnia
Opakowania:
250 g i 1000 g
CIEKAWE
PRZEPISY NA KAWY
Kawa
po kubańsku
Składniki:
- 2 łyżeczki zmielonej kawy
-
goździk
- szczypta cynamonu
- szczypta cukru
- 250 ml wody
Do
tygielka wsypać kawę,
dodać szczyptę cukru, cynamonu i goździka, wlać trochę zimnej
wody i utrzeć, dolać zimnej wody do pełna, wstawić na mały
ogień, ogrzewać (spienić, ale nie doprowadzić do wrzenia),
następnie odstawić i powtórzyć ogrzewanie dwa razy. Po kilku
minutach przelać kawę przez sitko i podawać w filiżankach.
Kawa
po jawajsku
Składniki:
- 2 łyżeczki zmielonej kawy
-
1/2 łyżeczki gorzkiego kakao
- 250 ml wody
Do
tygielka wsypać kawę i kakao,
dolać nieco zimnej wody, utrzeć, zalać do pełna zimną wodą,
wstawić na mały ogień, ogrzewać (spienić, ale nie doprowadzić
do wrzenia), następnie odstawić i powtórzyć ogrzewanie dwa razy.
Przelać kawę przez sitko i podawać w filiżankach.
Kawa
rumowa
Składniki:
-
200 ml mocnej,
gorącej kawy
-
2 łyżeczki cukru
- 50 ml rumu
- bita śmietana
Cukier połączyć z rumem,
zalać kawę i wymieszać, na koniec udekorować bitą śmietaną.
|