Opis: Sok marchwiowo - jabłkowy 300 ml Sklep: Bioroom Marchew:
Zawiera witaminy B1, B2, PP, K i C i mikroelementy, jej najcenniejszym
składnikiem jest jednak beta-karoten, czyli prowitamina A, która odpiera
ataki bakterii i wirusów oraz poprawia wzrok. Spożywanie zapobiega
nowotworom, chorobom serca i przedwczesnemu starzeniu się.
Marchew dostarcza ważnych związków mineralnych, takich jak wapń,
żelazo, fosfor, miedź, cynk, molibden, magnez, jod oraz potas – to im
właśnie zawdzięczmy jędrne ciało, piękną cerę i karnację skóry oraz
zdrowe mocne włosy i paznokcie.
Jabłko:
Zawiera cukier, białka, witaminy C,B1,B2,PP prowitaminę A, kwas pantotenowy. Występujące kwasy organiczne jabłkowy i
cytrynowy pobudzają pracę przewodu pokarmowego zwiększając wydzielenie
soków trawiennych. Garbniki zawarte w jabłkach dezynfekują przewód pokarmowy, regulują trawienie i zapobiegają nadmiernej fermentacji w jelitach. |