Opis: Sok marchwiowo - pomarańczowy 300 ml Sklep: Bioroom Marchew:
Zawiera witaminy B1, B2, PP, K i C i mikroelementy, jej najcenniejszym
składnikiem jest jednak beta-karoten, czyli prowitamina A, która odpiera
ataki bakterii i wirusów oraz poprawia wzrok. Spożywanie zapobiega
nowotworom, chorobom serca i przedwczesnemu starzeniu się. Marchew
dostarcza ważnych związków mineralnych, takich jak wapń, żelazo, fosfor,
miedź, cynk, molibden, magnez, jod oraz potas – to im właśnie
zawdzięczamy jędrne ciało, piękną cerę i karnację skóry oraz zdrowe mocne
włosy i paznokcie.
Pomarańcze:
Są bardzo dobrym źródłem witaminy C. Poprawia nastrój, pomaga oprzeć się
atakom grypy i kataru. Dzięki witaminie C zawartej w owocach zmniejsza
się tempo zlepiania płytek krwi, rozszerzają się naczynia krwionośne, a
to wywiera korzystny wpływ na układ krwionośny. Występujący wapń
zapobiega osteoporozie. Pomarańcza zapobiega zgadze i wzdęciom. Dzieje
się tak dzięki obecności naturalnych kwasów organicznych, które,
trafiają do żołądka, neutralizują nadmiar kwasów żołądkowych
wytwarzanych po zjedzeniu np. serów. |