Kategorie więcej
Producenci
Cennik

HTML   CSV

Info

rankingSklepy internetowe - Ranking!

rankingNajlepsze produkty - Ranking!

cenyDołącz do nas i reklamuj produkty! 

Nie masz sklepu, załóż go w 2 minuty i testuj za darmo!

Zobacz również

Napoje, wody, soki

- Wybrany produkt w sklepach

Sok żurawinowy 100% 1 litr



Następne zdjęcie
Znaleziono w 1 sklepie w cenie od 58.00zł do 58.00zł

O tym produkcie napisano 0 opinii

ŚREDNIA OCENA0 Napisz opinię
Jakość0
Cena0
Wygląd0
Kliknij, aby kupić ten produkt w najniższej oferowanej cenie


Sortuj produkty :
Widok listy :



Sok żurawinowy 100%25 1 litr

Sok żurawinowy 100% 1 litr

SOK ŻURAWINOWY 100% poj. 1000ml ,butelka szkło. Żurawina wielkoowocowa (Vaccinium macrocarpon) ŻURAWINA   Możliwe zastosowania: • infekcje dróg moczowych, • choroby układu krążenia, • ...

Cena: 58.00zł

Przejdź do sklepu

Produkt dostępny

sklep

NOMAK

Ilość opinii: 0
Średnia ocena: 0
Wyświetlanie od 1 do 1 (z 1 pozycji) Strona  1 

Opis: Sok żurawinowy 100% 1 litr
Sklep: NOMAK

SOK ŻURAWINOWY 100%

poj. 1000ml ,butelka szkło.


Żurawina wielkoowocowa
(Vaccinium macrocarpon)
ŻURAWINA   Możliwe zastosowania: • infekcje dróg moczowych,
• choroby układu krążenia,
• choroby dziąsełi przyzębia,
• infekcje bakteryjne i grzybicze,
• wzmocnienie odporności,
• awitaminoza, przemęczenie,
• paradontoza,
• wyczerpanie,
• osłabienie wiosenne,
• osłabienie funkcji żołądka i jelit (np. wrzody),
• pobyt w szpitalu.

Informacje ogólne
Żurawina od niepamiętnych czasów uważana była za ważny składnik diety mający duży wpływ na poprawę zdrowia.
W farmacji znalazła zastosowanie żurawina wielkoowocowa (vaccinium macrocarpon)*. Do tej pory oznaczone aktywne składniki żurawiny to: kwas cytrynowy kwas
chinowy, kwas jabłkowy, kwas benzoesowy, fruktoza, witamina C, A, B I, B2, flawonoidy, kwercytyna, kemferol, antocyjany, cyjanidyna, delfinindyna, peonidyna, malwidyna, flawonole, taniny i glikozydy flawonowe.

Infekcje dróg moczowych
Infekcje dróg moczowych wywołują najczęściej bakterie Escherichia coli (E. coli) osadzające się w drogach moczowych gdzie powodująstany zapalne.
Żurawina zmniejsza przyczepność bakterii E. coli do ścianek dróg moczowych, jednocześnie obniżając poziom tych bakterii w moczu.
Pomaga też zapobiegać infekcjom pęcherza moczowego w przypadku osób mających problemy z jego opróżnianiem np. choroba prostaty.
Żurawina przynosi także korzyści osobom po operacjach urologicznych, z założonym cewnikiem lub z zaburzeniami neurologicznymi (np. po udarze, wylewie czy urazie kręgosłupa), gdzie ryzyko powstania infekcji jest bardzo duże.
W przypadku skłonności do infekcji dróg moczowych zaleca sięprzyjmowanie żurawiny w celu zapobiegania ewentualnym ich nawrotom.
Dodatkowo żurawina zapobiega przykremu zapachowi
moczu.

Choroby serca
Żurawina zawiera szeroki wachlarz flawonoidów.
Naukowcy wykazali, iż te związki o właściwościach antyoksydacyjnych mają zdolność do zmniejszenia tempa tworzenia się zakrzepów krwi oraz wywierają korzystny wpływ na rozszerzanie się naczyń krwionośnych. Zapobiegająone też utlenianiu się cholesterolu, co w dużym stopniu zmniejsza ryzyko powstawania zmian miażdżycowych i zatykaniu się naczyń krwionośnych. W badaniach wykazano, iż spożywanie szklanki czystego soku ze świeżej żurawiny wielkoowocowej przez 3 miesiące znacząco podnosi poziom dobrego cholesterolu (HDL). W niektórych badaniach nawet o 10% co oznacza (biorąc pod uwagę statystykę epidemiologiczną) spadek ryzyka chorób serca o 40%.
Profilaktyka chorób wrzodowych
Próby in vitro wykazały iż aktywne związki zawarte w żurawinie (taniny) powstrzymują niektóre z bakterii będących przyczyną powstawania wrzodów od zagnieżdżania się w ściankach żołądka.
Badania prowadzone na trzech różnych łańcuchach Helicobacter pyroli wykazały, że związki zawarte w żurawinie powstrzymują osadzanie się tej bakterii na śluzie żołądka.
Wykazano także,że żurawina zawiera związki powstrzymujące rozwój innych szkodliwych bakterii przewodu pokarmowego a jednocześnie promuje rozwój dobrych bakterii, zwiększając populacje dobrej flory bakteryjnej Lactobacillus fermentum nawet 25-krotnie.
Choroby dziąsełi przyzębia
Wykazano, iż żurawina może zmniejszać prawie o 60% zdolność osadzania się najczęściej spotykanych szkodliwych bakterii w jamie ustnej.
Spożywanie żurawiny i regularne płukanie nią jamy ustnej pomaga zredukować ilość patogennych bakterii w jamie ustnej i zmniejszyć
zapadalnośćna choroby dziąseł i przyzębia.

Inne możliwe zastosowania

Z doświadczeńlaboratoryjnych na wyizolowanych komórkach mózgowych zwierząt dotkniętych symulowanym wylewem lub udarem wynika, iż wyciąg z żurawiny obniża śmiertelność tych komórek o 50% w porównaniu do komórek, których nie poddano wcześniej działaniu ekstraktu z żurawiny przed symulowanym udarem lub wylewem.
Może to oznaczać ewentualnie potencjalne działanie żurawiny zmniejszające negatywne skutki udaru lub wylewu krwi do mózgu.


Wartość odżywcza 100ml wartość energetyczna/kaloryczna 110 kj / 26 kcal węglowodany                                       4,8 g jednostki chlebowe BE                       0,4 Skład: 100% sok z żurawiny, nie zawiera konserwantów.

Dane techniczne

Do tego produktu nie napisano jeszcze opinii