Opis: Ocet balsamiczny DI MODENA 250 ml Sklep: Bioroom Ocet balsamiczny jest stosowany do sałat, dań z drobiu, czy czerwonego mięsa ponieważ wzbogaca ich smak. Swoje zastosowanie również znajduje we wszelkiego rodzaju sosach. Dzięki kilu kroplom octu balsamicznego dania potrafią stać się wykwintne lecz przesadzenie z ilością, ocet balsamiczny może zdominować smak potrawy.
Osoby dbające o linię z pewnością ucieszy to, że ocet balsamiczny nie tylko poprawia trawienie, ale także zmniejsza apetyt. Ocet wspomaga spalanie tłuszczu oraz ułatwia oczyścić organizm. Ponadto ocet zapobiega fermentacji jelitowej, hamuje biegunki, a także reguluje pracę jelit. Istotne jest również i to, że ocet potrafi absorbować toksyny oraz wspomaga leczenie żylaków i hemoroidów. Ocet balsamiczny zawiera w sobie witaminy oraz składniki mineralne, między innymi takie jak fosfor, magnez, czy potas. Poprawia wygląd skóry i zapobiega wypadaniu włosów. Dzięki wysokiej zawartości potasu ma korzystny wpływ na naczynia krwionośne oraz czynności serca. To jednak jeszcze nie koniec jego zalet. Ocet reguluje ciśnienie krwi, obniża poziom cholesterolu, a także hamuje przedwczesne powstawanie zmian miażdżycowych. Ocet posiada także właściwości konserwujące żywność, powstrzymuje rozwój takich drobnoustrojów jak drożdże, bakterie, czy pleśń.
Kontrola Agro Bio Test Certyfikat: PL - EKO - 07 - 04494
Skład: ocet z ekologicznego wina czerwonego 6 %, zagęszczony sok ekologiczny z czerwonych winogron*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100 g produktu :
wartość energetyczna 406 kJ/ 97 kcal
białka 0,15 g
węglowodany 19,00 g
tłuszcze 0,00 g
|