Opis: Arrighi Uszka z grzybami Tortellini Sklep: Ciasto na klasyczne polskie pierogi bądź uszka jest dość miękkie i nieco grubsze. Natomiast na tortellini i ravioli Włosi robią sprężyste gładkie ciasto jak na makaron i wałkują je wyjątkowo cienko.
Skład:
makaron 70%:mąka z pszenicy durum, jajka 20% (14% całości); Nadzienie 30%: bułka tarta (mąka z pszenicy miękkiej, woda, naturalne drożdże), ser z mleka krowiego ricotta ( serwatka krowiego mleka, śmietana, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy)rehydrowane borowiki 6,8% (2,04% całości)(Boletus Luteus e Boletus Edulis), sól, rehydrowane pieczarki 3,6% (1,08% całości) (Agaricus bisporus), pieczarki 3,6% (1,08% całości) Agaricus bisporus), serwatka mleka krowiego, olej palmowy, borowiki 2,7% (0,81%), białe wino, włókno roślinne (inulina), ekstrat drożdżowy, cukier, cebula, ser Grana Padano (mleko krowie, sól, podpuszczka, lizozym E 1105), olej słonecznikowy, pietruszka, aromaty, czosnek suszony, przypawy, skrobia ziemniaczana, maltodekstryna ziemniaczana, suszone warzywa (cebula,marchew, seler, pietruszka)mąka ryżowa, naturalny ekstrat grzybowy borowików
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
wartość energetyczna: 1397 kJ /330 kcal
zawartość białka: 13,9 g
zawartość węglowodanów: 56,5 g
zawartość tłuszczu: 5,4 g
Sposób użycia:
- wrzucić do osolonej i wrzącej wody
- gotować ok. 10 minut mieszając od czasu do czasu
Do czego można użyć:
podaje się jako odrębne danie z różnymi sosami bądź poleca się do z |