Ksylitolsłodzik stołowy na bazie ksylitolustosować do żywnościKsylitol jest to substancja słodząca pochodzenia roślinnego. Ma on wygląd i słodycz podobne do zwykłego cukru, ale zawiera 40% mniej kalorii. Dodatkowo ma bardzo niski indeks glikemiczny IG = 8, więc nie powoduje skoków poziomu cukru i stężenia insuliny we krwi.Sposób użycia: stosować jak cukier biały. Należy wprowadzać do diety stopniowo (zaczynając od ½ łyżeczki dziennie). Zaleca się maksymalne spożycie do 10 łyżeczek dziennie.Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.UWAGA! NIE PODAWAĆ ZWIERZĘTOM!Wartość odżywcza w 100 g produktu*
Wartość energetyczna
1 004 kJ / 240 kcal
Tłuszcz w tym:- nasycone kwasy tłuszczowe
0 g0 g
Węglowodany w tym:- cukry- alkohole wielowodorotlenowe
99,5 g 0 g99,5 g
Białko
0 g
Sól
0 g
Składniki: 100% ksylitoluWyprodukowano w zakładzie, w którym konfekcjonowane są orzechy, sezam.