Opis: Ocet jabłkowy 6 x 0,7 l Sklep: Bioroom Ekologiczny ocet jabłkowy to produkt otrzymywany z
ekologicznego wina jabłkowego poddanego fermentacji octowej. Produkt nie
jest pasteryzowany.
Za najważniejsze związki w składzie octu jabłkowego uznaje się przede wszystkim:
pektyny – to mieszanina węglowodanów, która ma niezwykle korzystny wpływ na układ pokarmowy.
witaminę E – chroni komórki przed utleniaczami,
składniki mineralne – wśród których ważne miejsce zajmuje między innymi potas, magnez, żelazo oraz wapń.
bioflawonoidy – to cenne substancje, które można odnaleźć w wielu owocach oraz warzywach.
prowitamina beta – karoten –
substancja ta odgrywa bardzo ważną rolę we wspomaganiu funkcjonowania
prawidłowych komórek, a poza tym bierze udział w ochronie naszego
organizmu przed wolnymi rodnikami.
właściwości octu jabłkowego:
stymuluje pracę nerek,
wspiera działanie układu immunologicznego,
zapobiega nadciśnieniu tętniczemu oraz miażdżycy,
spowalnia procesy starzenia się skóry,
oczyszcza organizm ze szkodliwych toksyn,
łagodzi symptomy astmy oraz bezsenności,
może być stosowany w profilaktyce grzybicy oraz żylaków,
jest wykorzystywany w leczeniu zmian trądzikowych.
Kontrola Agro Bio Test Certyfikat: PL - EKO - 07 - 04494
Skład: ocet z jabłek ekologicznych 5 %*
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100 g produktu
wartość energetyczna 98 kJ/ 23,6 kcal
białka 0,00 g
węglowodany 5,90 g
tłuszcze 0,00 g |